13 Aralık 2014 Cumartesi

Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  İlk önce dizüstünü ne için alacağınıza karar vermeniz lazım.Oyun için mi? Günlük kullanımlar için mi? Yoksa çizim yapmak için mi? Seçenekler çoğaltılabilir.

Bilgisayarı Ne İçin Alıyorsunuz?

  Eğer oyun oynamak çizim yapmak için bir dizüstü alacaksanız birinci olarak ekran kartınızın ikinci olarak ta işlemcinizin güçlü olması gerekir.

  Ekran kartlarında artık bu günlerden sonra DDR3 kartlara bakmak yanlış olacaktır.Seçimimiz GDDR5 ekran kartlarından yana olmalı.(NVDİA GTX860 vb)

  İşlemci olarak ta intel'den bahsedecek olursak 4.nesil i5 işlemciler ve i7 işlemciler yeterli olacaktır.Bir çok değişik i5 işlemcisi ve i7 işlemcisi bulunmakta örneğin; İşlemci modelinin sonunda "U" olan işlemciler ghz bakımından daha aşağıda kalıp pil ömrünü uzatırlar."H" lar ise yüksek işlemci hızına sahiptir.(i5 4210H)

  Burada 4210 nesil belirtmektedir.(Başındaki "4")

  Eğer 17.3 ekran boyutlu bir bilgisayar almaya karar vermişseniz çözünürlüğünün full HD olmasına dikkat edin, özellikle çizim yapacak arkadaşlar.


  Eğer günlük ihtiyaçlar için bir bilgisayar alıyorsanız,sürekli taşıyacağınızı düşünüyorsanız 15.6 inç ekran boyutundan yukarı bir tercih yapmamanız yararınıza olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler


-Kaç tane usb girişine ihtiyacım var? Evet genelde 4 tane işi kurtarır ama bazı modellerde 3 girişte olabiliyor buna da dikkat edelim.

-Bilgisayar ısınıyor mu? Genelde teknoloji marketlerinde incelenmesi için bırakılmış bilgisayarlarda mevcut çalışan işlemler fazla olmaz bu yüzden bilgisayarın stabil çalışır durumdayken ne kadar ısındığına bakın

-Touchpad den memnun musunuz? parmağınız rahatça kayıyor mu çift parmak kullanırken sıkıntı yaratıyor mu? geniş mi? Kısayol tuşları ne kadar işinizi görecek?

-Tasarım olarak ta dizüstünün ince olmasına hoş durmasına kasanın malzemesinde ne kullanıldığına dikkat etmelisiniz.

-Mat ekran arkadan güneş ışığı vurduğunda görünürlüğü azaltmaz.

-Klavye rahatligi

-Ürünün piyasaya çıkış zamanı

-Kullanılan malzeme sert plastik,aliminyum?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder